Secretul pentru un hummus perfect stă în pasta de susan
Pasta de susan este un ingredient celebru în bucătăria din Orientul Mijlociu, care este suficient de versatil pentru a fi folosit într-o varietate de feluri de mâncare, de la hummus la pachețele cu pită.
Pastă de susan premium
Pentru a pregăti cel mai bun hummus sau alte mâncăruri îți punem la dispoziție cea mai bună pastă de susan: Tahini ZMMO. Aroma sa bogată și textura cremoasă o face alegerea potrivită și pentru cele mai sofisticate gusturi.
Ce este tahini?
Tahini este o tartină groasă care este făcută din măcinarea semințelor de susan decojite și ușor prăjite. Originar din Orientul Mijlociu, tahini a devenit din ce în ce mai popular în numeroase rețete din întreaga lume, de la sandvișuri consistente cu falafel la salate moderne.
Ce gust are pasta de susan?
Tahini are o aromă foarte pământoasă și este ușor amară, dar nu copleșitoare. Deși tartina seamănă cu untul de arahide și alte unturi de nuci, nu are un profil de aromă la fel de dulce. Aroma de semințe de susan prăjite strălucește în acest ingredient cremos și bogat.
Cum să utilizați pasta de susan în bucătărie?
Tahini este un ingredient foarte versatil care poate fi folosit atât în mâncăruri sărate, cât și în cele dulci. Este cunoscut în mod obișnuit ca ingredient principal în hummus, pe lângă boabele de năut, și baba ghanoush, dar nu numai pentru asta este bun. Tartina poate fi folosită ca un sos și este excelentă pentru a înmuia legumele crude pentru o gustare rapidă.
Pâinea prăjită cu Tahini este o altă aplicație, iar tartina poate fi folosită pentru a înlocui untul de nuci ca topper pentru pâinea ta.
Pasta de susan poate fi turnată pe sandvișuri cu falafel, boluri cu cereale sau carne pentru un plus de aromă. Poate fi folosită și ca dressing delicios pentru salate și legume fierte sau la grătar.
Cauți o aplicație dulce? În Orientul Mijlociu, tahini este folosit în halva, o cofetărie asemănătoare cu caramel. De asemenea, puteți adăuga tartina la fursecuri sau negrese pentru un profil profund de aromă de nucă.
Care este originea pastei de susan?
Semințele de susan care stau la baza tahini, cresc în păstăile unei plante cu flori care se desfac și ies când sunt coapte, dezvăluind semințele din interior. Semințele de susan care nu sunt decojite își mai au coaja exterioară intactă și, de obicei, nu sunt folosite în acest fel atunci când se prepară tahini. Semințele de susan decojite sunt mai deschise la culoare decât omologii lor în coajă și au un gust mai puțin amar. Semințele de susan decojite au o culoare alb murdar și sunt de obicei ceea ce veți vedea în magazin (sau pe un covrigi). Cu toate acestea, odată prăjite ușor în pregătirea pentru a face tahini, semințele decojite vor căpăta o culoare maro deschis.
Măcinarea semințelor de susan decojite permite să se formeze o pastă, care este tahini. Pasta de susan are un conținut ridicat de ulei și, prin urmare, ar trebui să fie refrigerat pentru a se păstra proaspăt. De asemenea, oferă o sursă bună de calciu, de fapt, tahini se laudă cu de nouă ori mai mult calciu decât untul de arahide.
Semințele de susan prăjite fără coajă pot fi, de asemenea, transformate într-o pastă, dar este mai întunecată și mai amară – această pastă este adesea denumită unt de susan.